Siste planlagde gradering før sommaren
Sponsorar

Barneidrett

Den strste gruppa av medlemar i Judoklubb Stord er barn fr 6 til 12 r. Dei er omfatta av NIF sitt regelverk for barneidrett.

Ansvarleg for barneidrett i Judoklubb Stord er Kjetil Grns.

Barneidrett er aktivitet for barn fram til ret dei fyller 12 r. NIF har laga eit omfattande regelverk for barneidrett.

Fremlet med barneidretten er ikkje talentutvikling og toppidrett, men folkehelse, idrettsglede og fysisk aktivitet for alle. Det er viktig at barn i idretten fr lra og meistra p sine eigne premiss.

Noregs Judoforbund (NJF) har valt ut tre rettar fr Idrettens barnerettigheiter som me skal fokusera ekstra p:
  • Venskap og trivsel
  • Alle skal f vera med p leiken
  • Meistring
Reglar for stemnedeltaking
NJF har konkretisert regelverket for barneidrett slik at det skal vera tilpassa judoen og klubbane. Me har flgjande aldersgrenser for stemnedeltaking:
  • Fr ret ein fyller 6 r: Konkurransar kun i eigen klubb.
  • Fr ret ein fyller 7 r (U9): Lokale konkurransar, i NJF tolka som eigen idrettskrins.
  • Fr ret ein fyller 9 r (U11): Regionale konkurransar, dvs mellom Frde og Sandnes.
  • Fr ret ein fyller 11 r (U13): Stemne i heile Norden, bortsett fr meisterskap.
Ettersom me er heilt i utkanten av Vestland Idrettskrins, vil ofte stemne i Rogaland idrettskrins vera meir aktuelle for oss, og grensene til NJF er ikkje direkte relevante. Klubbstyret og trenargruppa gjer difor konkrete vurderingar av kva for stemne dei ulike aldersgruppene kan delta i.

For U11-utvarar kan ein tillata deltaking i konkurransar i andre regionar, dersom reiseavstanden ikkje er lenger enn til Frde. Trenarane m saman med foreldre vurdera deltaking individuelt dersom det er store reiseavstandar.

Politiattest
Alle som skal trena eller leia barn under 18 r, skal levera politiattest til klubben. Viss du treng politiattest, m du kontakta politiattestansvarleg Kurt Nes (tlf 97556225) for f eit stadfestingsskjema.

Idrettsforsikring for barn
Medlemsskap i NIF inkluderer forsikring.
Informasjon om denne forsikringa finn du her.

03.07.2024
Har du lyst begynna p judo? Kom p open dag!
Kunne du tenkt deg koma i betre form? Lra deg betre kroppskontroll, balanse? Kunne du tenkt deg lra kampsport for sjlvforsvar, mosjon eller konkurranse? Har du lyst leika og vera aktiv med barn, ungdom og vaksne i ein gymsal?
12.06.2024
Judoavslutning p Hystad skole mandag 10.juni 1800 - 2000
Det var godt oppmte av barn, foreldre og besteforeldre samt trenere/ledere p judoavslutningen fr ferien. Totalt var det 58 som kom.
09.06.2024
Aktiv helg for judoklubben
Laurdag 8. juni har Judoklubb Stord hatt det travelt, d me var var p Folk i sentrum p Leirvik samtidig med stemne i Sandnes.